Nepořádek kolem kontejnerů na tříděný odpad #24662 Stav hlášení: Vyřízený problém

Vložil(a): Radana   |   1. 10. 2024 (13:48) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den, chci nahlásit dlouhodobý problém s přeplněnými kontejnery na tříděný odpad na náměstí Jiřího z Lobkovic. Jsou tady 2 sady kontejnerů - jedna nadzemní před základní školou a druhá podzemní u hlavní silnice. Trvale jsou obě přeplněné. Obcházím obvykle obě stanoviště na náměstí a často pak musím jít buď na Vinohradskou nebo do Slezské, protože tady je plno. Toto je stav z neděle -nebylo kam dát papír. V sobotu zase nebylo kam dát plast. Druhá věc je, že lidé pak nechávají tašky u kontejnerů, když se tam nevejdou, ne každý má čas a chuť obcházet 3 nebo 4 stanoviště v okolí, ale svozová služba se pak nenamáhá posbírat ten bordel okolo, ať už to jsou úhledné pytle se tříděným odpadem, tak i jednotlivé kusy plastových lahví, rozfoukané větrem kolem popelnic. Naposledy teď v tu neděli po jejich odjezdu mi to nedalo a udělala jsem to za ně. Ale měli by to dělat oni, ne? Mají k tomu pracovní oblečení i rukavice na rozdíl ode mě. Bylo by prosím možné dát na stanoviště před školu dvojnásobný počet kontejnerů, než je tam nyní? Místa tam je dost. Anebo navýšit počet svozů? Budu nyní pořizovat snímky pokaždé. Bohužel obvykle nechodím vynášet odpadky s mobilem v ruce, tentokrát jsem si ale už pro něj došla, protože přeplněné kontejnery a bordel kolem nich jsou tu opravdu na denním pořádku a už mě to opravdu nebaví. Stávající počet popelnic na půlku náměstí opravdu nestačí. Děkuji.

Reakce Čisté Trojky | 1. 10. 2024 (14:22)

Dobrý den,
děkujeme za Váš podnět. Za četnost vývozu kontejnerů a i nepořádek kolem nich zodpovídá a objednává majitel případně SVJ. Za neuklizený nepořádek v prostoru kontejnerového stání může být udělena pokuta MP.
Marek Čistá Trojka

Vložil(a): Radana   |   1. 10. 2024 (14:34) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den, to je vše? To myslíte vážně? A kdo je tedy ten "majitel"? Nevěděla jsem, že kontejnery sdílené celým náměstím mají nějakého majitele. A které SVJ máte na mysli? Domů jsou tu desítky. Chcete udělovat pokuty majiteli nebo některému SVJ? Jak ti mohou zodpovídat za jednotlivce, kteří to tam nechají a jak mohou zodpovídat za nedbalou práci popelářů? To tam máme postavit hlídku 24/7? Takže řešení žádné a jen pohrůžka pokuty? Skvělé. Hned mám lepší den.